Mi a díszdobozok előnye a hagyományos csomagolással szemben?

 Sokkal tartósabb, mind megjelenésében, mind anyagában.

A kasírozott doboz masszív, erős felépítését annak köszönheti, hogy a nyomott íveket vagy kreatív papírokat egy szürkelemez vázra ragasztjuk, kasírozzuk fel. Így grafikai megjelenésében hasonló minőségű, mint egy kartondobozhoz, de a 1 – 3 mm vastag szürkelemez váz miatt sokkal merevebbek az oldalai.

Minőségi kisugárzást kelt és ezzel a benne lévő termék is „felértékelődik”

Egy kasírozott díszdoboz látványa már első látásra felkelti az érdeklődést. Tartós alapanyag, kissé robusztusabb megjelenés kíváncsiságot ébreszt. Egy gyönyörű grafikával ellátva pedig ez a formai sajátosság eleganciát sugall.

Nagyon szép sima felületűek az oldalai és ezáltal nagyon finom a tapintása

A díszdobozok esetében a szürke lemezre rákasírozzuk a nyomott ívet. Így a doboz a tartóssága mellett gyönyörű megjelenésű is lesz. A ragasztó réteget speciális technológiával egyenletesen visszük fel az ívre. Ennek köszönhetően a kasírozás után a doboz oldalai kellemes sima tapintásúak lesznek.

A mágneses záródású dobozoknál a mágnes nem látszódik

Egy kasírozott díszdoboznak nagy exkluzivitást adhat egy könnyen és jól záródó mágneses záródás. Nyomdánkban egy mágnesberakó gép segítségével helyezzük be és rejtjük el a mágnest a szürke lemez falába el úgy, hogy a végterméken nem látszódik a mágnes helye.

A dobozok elegáns megjelenése miatt nincs szükség bonyolult grafikára

A kasír dobozok kissé robusztusabb megjelenésének köszönhetően nincs szükség bonyolultabb grafikára. A minőségi megjelenés több esetben egyszerűbben elérhető egy színű nyomattal, prég vagy domborozott felirattal, vagy lógóval ellátva.

A vájatmarónak köszönhetően gyönyörűek a doboz élei

Kasírozott termékeknél nagyon fontos szempont, hogy az élek gyönyörű élesek legyenek. Ezt az elvárást a gyártók nagyon sok esetben nem tudják biztosítani. Nyomdánkban az éleket egy vájatkészítő géppel marjuk bele a szürke lemezbe így biztosítva, hogy a doboz élei gyönyörűek legyenek.